latinica  ћирилица
18/10/2017 |  11:34 | Аутор: РТРС

Надал одустао од Базела

Први тенисер свијета Рафаел Надал одустао је од наступа на АТП турниру у Базелу и то је саопштио на својој Фејсбук страници.
Рафаел Надал - Фото: Getty Images
Рафаел НадалФото: Getty Images

Надал, који је само два пута играо у швајцарском граду, због умора и повреде кољена неће наступати ове сезоне, иако се налази у сјајној форми.

Он је послије пораза у финалу Мастерса у Шангају од Роџера Федерера признао да не зна да ли ће играти у Базелу и Паризу, а сада је стигла и званична потврда за турнир из серије 500.

"Осјећам нелагодност у кољену и проблеми су се јавили током турнира у Шангају, због чега сам приморан да, на савјет свог доктора, узмем неко вријеме слободно", написао је Надал на Фејсбуку.

Он је навео да му је веома жао због оваквог исхода, јер има много фанова у Швајцарској.

"Послије двије сјајне недјеље у Кини, гдје сам освојио титулу у Пекингу и играо финале Шангаја, вријеме је за одмор. Желим да пошаљем посебну поруку бројним навијачима у Швајцарској који су ме увијек подржавали и поштовали, такође и током мечева са Роџером", додао је Рафа.

Оваква одлука могла би пресудно да утиче на борбу за прво мјесто на крају године - Шпанац има 1.960 АТП бодова више од Федерера који ће играти у свом родном граду и има прилику да се додатно приближи највећем ривалу.

Ако се погледа форма у којој се налази, Роџер је изразити фаворит да сакупи још 500 и уђе у фото-финиш сезоне са великим шансама да преотме прву позицију Надалу.

Послије Базела играју се још Мастерс у Паризу и Завршни Мастерс у Лондону, који збирно доносе 2.500 бодова, а да би остао гдје се тренутно налази, "Бик са Маљорке" мора да освоји најмање 1.050 бодова на та два турнира.

Извор: Б92