latinica  ћирилица
16/10/2017 |  22:50 | Аутор: РТРС

Лу не зна да ли ће Џејмс играти на премијери

Наступ најбољег кошаркаша Кливленда Леброна Џејмса у првој утакмици у новој сезони у НБА лиги неизвјестан је због повреде.
Леброн Џејмс (ФОТО: www.nba.com) -
Леброн Џејмс (ФОТО: www.nba.com)

Џејмс је истегао скочни зглоб прије више од двије недјеље, а тренер Кавалирса Тајрон Лу је на питање да ли ће Џејмс играти, одговорио: "Не знам".

Сезона у НБА лиги почиње у ноћи између уторка и среде по средњоевропском времену, а играће Кливленд и Бостон, као и Голден Стејт и Хјустон.

Џејмс је после тренинга екипе, са саиграчима увјежбавао шут и није разговарао са новинарима док се Кавалирси припремају за репризу прошлосезонског финала Источне конференције. Кливленд је у финалу Истока побиједио Бостон са 4:1, али је у великом финалу НБА лиге истим резултатом изгубио од Голден Стејта.

Он улази у 15. сезону у НБА лиги и до сада никада није пропустио прву утакмицу у сезони, а његов саиграч Џеј Ар Смит рекао је да очекује да се то неће промијенити.

"Играће. Вјерујте ми, играће. Не занима ме шта ће морати да уради, али играће", рекао је он.

Џејмс је 13 пута играо на ол-стар мечу, освојио је три шампионска прстена, а четири пута је био најкориснији играч (МВП).

Против Кливленда играће Кајри Ирвинг, који је овог љета тражио од управе Кавалирса да напусти клуб. Он је прешао у Бостон, а амерички медији спекулисали су да је отишао из Кавалирса јер је желио да изађе из сенке Леброна Џејмса.

Медији сада спекулишу да Џејмс и због дуела са Ирвином никако неће жељети да пропусти утакмицу са Бостоном.

Извор: Б92, Бета