latinica  ћирилица
16/10/2017 |  16:28 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Министарство правде: Задовољавајућа безбједност у казнено-поправним заводима

Помоћник министра правде Републике Српске Перо Дуњић и директори свих шест казнено-поправних завода у Српској оцијенили су данас у Бањалуци да је стање безбједности у овим заводима на задовољавајућем нивоу.
КПЗ Бијељина - Фото: РТРС
КПЗ БијељинаФото: РТРС

На данашњем радно-консултативном састанку разговарано је о тренутном стању у казнено-поправним заводима Српске, бројном стању и структури осуђених лица, безбједносној ситуацији, као и о раду запослених службеника у затворским управама у Бањалуци, Источном Сарајеву, Фочи, Бијељини, Требињу и Добоју.

Било је ријечи и о измјенама Закона о извршењу кривичних санкција Српске, те о припреми правилника којим ће се прецизно прописати начин извршења рада у јавном интересу, након чега ће се створити претпоставке за примјену ове врсте алтернативних мјера за извршење кривичних санкција, саопштено је из Министарства правде Српске.

Донесен је и закључак према којем су казнено-поправне установе у Републици Српској задужене да, у сарадњи са надлежним полицијским управама, прате реализацију условних отпуста у складу са Законом о извршењу кривичних санкција Српске.

Учесници састанка су овом приликом обишли реконструисани дио управне зграде Казнено-поправног завода Бањалука.

"Настојимо да пратимо европске стандарде и добру праксу у извршењу кривичних санкција, стога и у наредном периоду очекујемо почетак реконструкције и адаптације Одјељења васпитно-поправног дома, а у складу са препоруком институције Омбудсмана БиХ", рекао је Дуњић.

Извор: Срна