latinica  ћирилица
16/10/2017 |  15:26 ⇒ 17/10/2017 | 10:20 | Аутор: РТРС

Ултиматум бијељинске градске управе радницима Бање Дворови (ВИДЕО)

Градска управа у Бијељини није могла да понуди добро рјешење за Бању Дворови, саопштено је након састанка радника бање са градоначелником Мићом Мићићем.
Састанак о Бањи Дворови - Фото: РТРС
Састанак о Бањи ДворовиФото: РТРС

Радницима је понуђно да предложе в.д. директора до четвртка, у противном, иду у стечај.

Ни представници ресорног министарства трговине и туризма, који су присуствовали разговору, нису били од користи радницима који су у штрајку због неисплаћених осам плата. Стечај је најгоре рјешење за раднике и зато ће , кажу, понудити приједлог за в.д. директора из реда радника.

Градоначелник Бијељине није успио да одржи обећање дато прије седам дана – рачун Бање Дворови није деблокиран , управа није смијењена , радници нису добили плате . Са данас одржаног састанка , приједлози који не уливају оптимизам.

- Ми смо њима дали рок до четвртка да одлуче, с обзиром да говоре да они могу радити самостално, да именују руководиоца, кога год хоће из Бање Дворови. У противном, ми ћемо већ у четвртак послати бању у стечај, немамо другог рјешења, истиче Мићић.

Оваквим приједлозима, локална управа и руководство бање, амнестирају се од личне одговорности, а ми немамо пуно избора, поручују запослени у бањи.

- Морамо именовати в.д. директора из реда радника да би дошло до деблокаде рачуна, да пробамо још у наредних 5-6 мјесеци путем конкурса довести доброг менаџера, са добрим планом за опоравак бање. Нормално, морамо тражити подршку Владе Републике Српске, морамо ићи на републички ниво, јер дефинитивно градска управа нема рјешења, напомиње Зоран Остојић, предсједник синдикалне организације Бање Дворови.

Чини се да запослени у Бањи, не могу много очекивати ни од министарста трговине и туризма, чији су представници присутвовали састанку.

Зашто је стечај најгори сценарио за запослене у Бањи Дворови и за саму установу појаснио је, недавно,  градоначелник Мићић.

- Бјежимо од стечаја, стечај је најгоре, прије свега з араднике, сви ће остати без посла, нема неке имовине из које се може надокнадити да се плате њихове плате, поручује Мићић.

Ко је одговоран што ће и сутра Бања Дворови, у коју су деценијам улагани буџетски милиони градјана Бијељине, бити затворена?

Рачун Бање Дворови блокиран је због дуга од око милион марака. Толико се, отприлике зарадило у посљедњих осам мјесеци, тврде радници и питају зашто нису уплаћиване ни плате, ни пореска дуговања.