latinica  ћирилица
15/10/2017 |  11:53 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

ПУ Добој: Формиране интервентне патроле (ВИДЕО)

Полицијска управа Добој формирала је интервентне патроле које ће бити опремљене и оспособљене за брзи одговор на одређене ситуације на терену.
Интервентне патроле - Фото: РТРС
Интервентне патролеФото: РТРС

Колико су значајне показује податак да је њиховим дјеловањем заустављена крађа возила на подручју Добоја.

Потреба за формирањем интервентних патрола јавила се управо приликом крађе возила, када су починиоци често и наоружани игнорисали заустављање на пункотвима саобраћајне полиције. Осим у тим биће коришћене и у свим другим ситуацијама када је потребна брза интервенција до доласка Јединице за подршку.

- За ове интервентне патроле смо набавили ново наоружање, кренули смо у њихову обуку. Предвиђено је до краја године да прођу обуку у јединицама за подршку.  ећ су оперативни али пуну оперативност очекујемо до краја године, каже Дмитар Врачар, начелник ПУ Добој.

Ради се и на превентивним активностима попут унапређења видео надзора и набавке аналитичких камера што ће омогућити покривање значајнијих путних праваца и улаза у градове.

Такве активности већ дају резултате, кажу у полицији.

- Од маја мјесеца ми нисмо имали евидентиран ниједан случај крађе возила, изузев једног случаја одузимања возила на моторни погон, додаје Жарко Панчић, начелник Сетора криминалистичке полиције ПУ Добој.

Прву групу Интервентне патроле чини 30 обучених и опремљених полицајаца, а циљ је да у свим полицијским станицама буде најмање по једна таква патрола.

ПУ Добој ојачана је и кадровски. У протеклих мјесец дана ангажовано је 12 нових полицијских службеника чиме су повећани капацитети у свим полицијаским станицама.