latinica  ћирилица
15/10/2017 |  11:13 ⇒ 12:41 | Аутор: РТРС

Приједор: Санација градских и приградских улица (ВИДЕО)

У Приједору је почела јесења санација оштећења градских и приградских улица. Из Градске управе поручују да ће оштећења бити санирана по приоритетима.
Санација улица - Фото: РТРС
Санација улицаФото: РТРС

Циљ је ући у зиму са санираним оштећењима на градским и приградским саобраћајницама, како би се безбједност свих учесника у саобраћају подигла на знатно виши ниво.

Возачи кажу, оштећења угрожавају безбједност грађана, али могу и довести до кварова на аутомобилима.

Из буџета Града Приједор за санацију путева предвиђено је око милион марака.

Извођач радова су „Приједор путеви“.

- Комплетно градско подручје биће предмет санације улица са асфалтним застором. Што се тиче локалних путева са макадамским коловозним застором постоје приоритети и ми ћемо по приоритетима давати налоге за њихову санацију, појаснио је Радан Вукадиновић, начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Града Приједора.

Уз помоћ кредитних средстава предвиђена је и изградња приступних путева у улици Вука Караџића, али и санација дијела улице Николе Пашића.

Осим тога, санирани су бројни путеви у повратничким насељима.

- Град Приједор је у сарадњи са мјесним заједницама и са федералним Министарством за избјеглице и расељена лица у току ове године одређене пуне правце асфалтирао, попут неких у Козарцу, Хамбаринама, Чаракову, Ризвановићима и Раковчанима, додао је Вукадиновић.

Наредне године предвиђени су обимни радови, вриједни три милиона марака, најављују из Градске управе.

Биће утрошени на уређење путева, друштвених домова, позоришта и ограђивање нове пијаце у насељу Пећани.