latinica  ћирилица
15/10/2017 |  09:54 ⇒ 15:13 | Аутор: РТРС

Деманти начелника Источне Илиџе Маринка Божовића на текст Данијеле Мрда

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић негирао је тврдње Данијеле Мрда и позвао је да дође у посјету тој општини да би јој презентовали релевантне податке.
Маринко Божовић - Фото: СРНА
Маринко БожовићФото: СРНА

 "Желим да позовем Вас и ваше партијске колеге да заједно са Тужилаштвом Републике Српске ухапсите све чланове СДС-а који су се на било који начин огрјешили о закoн или да тужилаштво процесуира све оне који износе лажне податке за које немају доказа", наведено је, између осталог, у демантију које је Божовић послао нашој медијској кући.

Деманти преносимо у цијелости:

"Када већ хоћете да говорите о општини Источна Илиџа позивам Вас да лично дођете у посјету како би вам могли презентовати све податке. Да сте на вријеме дошли да разговарамо знали би:

- да је Источна Илиџа једна од ријетких општина у РС која има позитиван ревизорски извјештај урађен за 2014. годину од стране Главне службе за ревизију РС, исте оне службе чији је директор изложен притисцима вашег партијског шефа недавно поднио оставку.

- Да је обавезе за ренту и уређење за изградњу Административног центра владе РС платила фирма Мегасан са Пала, а обавезе за изградњу Болнице Касиндо фирма Марковић Инвест из Лакташа. Жао ми је што не читате скупштинске материјале, јер сте у информацији која је била пред вама почетком 2017. године моги да прочитате шта су чије обавезе за изградњу овог објекта и како је расписан тендер за исти посао и по којим условима. Приватне фирме на комерцијалним основама су градиле оба овјекта и продале односно продаће их Влади РС по систему КЉУЧ У РУКЕ. Ако тако штитите интерес ове регије у Народној скупштини онда ми са правом дајете повод да сумњам да имате директне везе са овим извођачима, јер се борите за њихов профит, а не за интерес локалних заједница и регије. Такође вам морам рећи да сте износ уплаћених средстава удвостручили, предпостављам са жељом да величате Владу РС, за што би и ја волимо да могу рећи.

- Да је Источна Илиџа све своје обавезе измирила са 31.12. предходне године и ником није дужна ни једну конвертибилну м- арку, укључујући све обавезе према запосленима, а распитајте се мало како је стање у другим општинама из окружења.
да је Источна Илиџа остварила суфицит 2006, 2009, 2014, 2015 и 2016 године.

- Да смо аплицирали код Министарства рада и борачко инвалдске заштите РС за наставак изградње спомен обиљежја Вељине с захтјевом од 87.000 КМ и од истог министарства добили мизерних 5.000 КМ, за које вам сада јавно кажем да ћемо их вратити и захвалити се Влади.

- Да смо према Влади РС аплицирали и са многим другим пројектима и замислите никад нисмо прошли.
такође би вас подсјетили на обећање предсједника дато још 2010. године за изградњу фискултурне сале ОШ ПП Његош да га подсјетите. Ово вам говорим због начина на који Влада дијели новац, а тим и грађане Источног Сарајева јер док неким нема новца за основне потребе другима се најављују милионски пројекти и дјели и шапом и капом.

- Да се је привреда Источне Илиџе у 2016. години направила 496 милона промета, да су привредници Источне Илиџе платили 3.2 милиона пореза на плате, да је привреда Источне Илиџе пријавила 5 милиона добити...

 Даље бих вас подсјетиo:

 - да је Влада РС продала Телеком РС 2006. године који је основан на Сокоцу за 646 милиона еура. Сада вас питам колико је радних мјеста у Републици Српској отворено док се крчмио овај новац.

- Да је у последње двије године Републику Српску напустило 100.000 људи (сигурно бјеже од врућег колача).

- Да је Република Српску задужена преко 5 милијарди КМ, дакле сваки наш становник са око 5000 КМ.

- Да су систем здравственог и пенизионог осигурања РС на кољенима.

- Да су Жељезнице и Шуме РС у катастрофалном стању.

- Да сте заборавили на раднике РАОП-а и обећања која су њима дата.

- Да ни једна власт не тоши паре СНСД-а, ДНС-а, СП-а као ни СДС-а, ПДП-а и НДП-а нити своје личне, већ народне паре свих грађана.

А на крају желим да позовем Вас и ваше партијске колеге да заједно са Тужилаштвом РС ухапсите све чланове СДС-а који су се на било који начин огрјешили о закoн или да тужолаштво процесуира све оне који износе лажне податке за које немају доказа.