latinica  ћирилица
14/10/2017 |  12:47 | Аутор: РТРС

Прослављена слава цркве у Подрашници

У Цркви Покрова Пресвете Богородице у Подрашници код Мркоњић Града, данас су свештеници Бихаћко-петровачке епархије поводом славе храма служили свету литургију.

Након литургије служен је парастос и положено цвијеће на Спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата овог краја.

Свечаности је присуствовао и представник Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Блашко Каурин, те начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић.

Каурин је честитао мјештанима славу храма и изразио задовољство што у име министра рада и борачко-инвалидске заштите Миленка Савановића присуствује данашњем великом празнику.

- Подрашница је мало мјесто са честитим и поштеним људима. Ова црква, споменик погунулим борцима и Спомен-чесма солунским добровољцима која се налази у порти храма, говоре да су се овдје људи рађали и живјели за слободу - рекао је Каурин.

Он је истакао да се човјек у тешким тренуцима окрећи вјери, њоме храни душу и опстаје као човјек.

- Црква Покрова Пресвете Богородице је доказ наше љубави према вјери и наше уточиште у злим, али и добрим временима - истиакао је Каурин.

Свечаност је настављена у парохијској сали гдје је послужена "трпеза љубави", док су у културном дијелу наступали чланови КУД "Петар Први Карађорђевић Мркоњић" из Мркоњић Града.

Извор: СРНА