X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Rukomet EP 2018.
13/10/2017 |  07:59 | Аутор: РТРС | Коментара: 0

Јутарња магла смањује видљивост

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се јутрос одвија редовно, у котлинама и дуж ријечних токова, као и преко планинских превоја, магла смањује видљивист, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони камења и земље.
магла - Фото: ТАНЈУГ
маглаФото: ТАНЈУГ

До суботе, 14. октобра, на релацији насеље Подгора /Бањалука/- каменолом Љубачево у два наврата биће извршен вангабаритни превоз, па је потребна опрезнија вожња и поштивање овлаштених лица из пратње, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У тунелу Каловита брда на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале саобраћај је због санационих радова потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини тунела.

На ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој с циљем безбједности успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17.

У току су радови на реконструкцији водоводне мреже на дијелу магистралног пута Невесење један-Невесиње два, у градској зони, због чега је измијењен режим саобраћаја са постављеном привременом сигнализацијом.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија у режиму 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у времену од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалном путу Површнице-Лопаре у току је санација клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на правац Лопаре-Прибој-Бањ брдо.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево и Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

Због радова у Хрватској сужен је коловоз на граничном прелазу Стара Градишка-Градишка, тако да се током дана могу очекивати дужа задржавања, а на осталим прелазима нема дужих чекања на прелазак границе.

Извор: СРНА