X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Rukomet EP 2018.
12/10/2017 |  14:07 ⇒ 15:03 | Аутор: РТРС | Коментара: 0

Чубриловић: Прворазредни национални значај енциклопедије Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са предсједником Академије наука и умјетности Републике Српске, академиком Рајком Кузмановићем који му је, овом приликом, уручио први том Енциклопедије Републике Српске.
Предсједник АНУРС-а уручио први том Енциклопедије предсједнику Народне скупштине Републике Српске (http://www.narodnaskupstinars.net) -
Предсједник АНУРС-а уручио први том Енциклопедије предсједнику Народне скупштине Републике Српске (http://www.narodnaskupstinars.net)

Чубриловић је захвалио  академику Кузмановићу на преданом и професионалном раду приликом припреме и објављивања првог тома Енциклопедије Републике Српске која је од општег националног значаја.

"Енциклопедија Републике Српске је један од најзначајнијих пројеката од посебног значаја за Републику Српску и њене грађане и који ће остати као трајни документ и незаобилазан извор за све будуће енциклопедијске књиге, научне и стручне радове чија тема ће бити везана за Републику Српску и Босну и Херцеговину", рекао је предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић изражавајући захвалност Уређивачком одбору, Редакцији, сарадницима и свима онима који су дали доприноси припреми и објављиивању првог тома.

"Наши савременици нису у потпуности ни свјесни вриједности и уложеног рада на припреми Енциклопедије Републике Српске која је документ од прворазредног националног значаја чије ће постојање више цијенити будуће генерације, истраживачи и научни радници", истакао је Чубриловић.

Академик Кузмановић је истакао да је Академије наука и умјетности Републике Српске, као носилац израде Енциклопедије, заједно са стручним сарадницима, уложила огромне напоре да први том припреми у складу са највишим стандардима обраде појмова, одредница и релевантних података енциклопедијског значаја.

Академик Кузмановић је истакао да је Енциклопедија најзначајнији, најопсежнији и најзахтјевнији пројекат у досадашњем постојању Академије наука и умјетности Републике Српске.

Чубриловић је рекао да ће Народна скупштина, која је прије десет година донијела Закон о Енциклопедији Републике Српске, у складу са својим могућностима, пружити несебичну помоћ у припреми и штампању другог тома Енциклопедије.