X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
11/10/2017 |  12:27 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Амбасадор Шпаније: Захвални смо Србији јер није послала писмо

Шпанија је захвална Србији што није предала писмо Европској комисији поводом њеног става да се случајеви Косова и Каталоније не могу поредити, изјавио је шпански амбасадор у Београду Мигел Фуертес Суарес за данашњу "Политику".
Мигел Фуертес Суарес (архивска фотографија) -
Мигел Фуертес Суарес (архивска фотографија)

"Шпанија је захвална Влади Србије што у овом тренутку не потеже то питање, како је већ објаснио предсједник Александар Вучић", рекао је шпански амбасадор.

Предсједник Вучић је изјавио раније да је писмо готово, да га је он већ потписао, али да га премијерка Ана Брнабић неће однијети у Брисел, већ ће бити достављено касније, на молбу Шпаније, како не би погоршало ситуацију у тој земљи.

Одлагање слања писма Европској унији не значи, међутим, да ће предсједник и влада одустати од инсистирања на одговорима које намјерава да упути Европској унији, а прије свега – како Каталонија не може да се прогласи легалном, а самопроглашена независност Косова и Метохије је могла.

Брнабићева, која борави у Бриселу, изјавила је да је писмо припремљено, али да га није донијела, "на захтјев, на првом мјесту наших пријатеља из Шпаније".

Извор: Танјуг