latinica  ћирилица
23/09/2017 |  12:38 ⇒ 13:05 | Аутор: РТРС

У Власеници почео омладински кошаркашки турнир (ВИДЕО)

Министар омладине, породице и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић вечерас је у Власеници отворила омладински кошаркашки турнир, на којем ће се у наредна три дана такмичити осам екипа из Србије и Републике Српске, а у оквиру манифестације "Дани општине Власеница".
Кошаркашки турнир у Власеници - Фото: РТРС
Кошаркашки турнир у ВласенициФото: РТРС

Министарка породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић, отворила је кошаркашки турнир у Власеници, који се одиграва у оквиру обиљежавања Дана општине, а који уједно представља и завршну манифестацију овогодишњих "Дана Власенице".

У разговору са локалним званичницима и управом Кошаркашког клуба "10. август" Давидовићева је изразила задовољство што се налази у граду, који је расадник кошаркашких талената.

"Изненадила сам се колико је младих кошаркаша и кошаркашица потекло из овога клуба и кренуло на виши ниво. Рекли су ми да их тренутно десетак игра за репрезантације Србије и БиХ, што је огроман успјех, јер је Власеница релативно мали град", рекла је Давидовићева.

Она је најавила значајнију помоћ Владе Републике Српске и ресорног Министарства за јачање спортске инфраструктуре у Власеници и Кошаркашког клуба "10. август".

"Ми смо и до сада, на неком мањем нивоу подржавали овај клуб, али овдје се отворило много тема и видјела сам да можемо у више праваца да помогнемо. При томе мислим на већу подршку за реновирање спортских терена, те подршку Средњошколском центру и управи", навела је Давидовићева.

Пријем за Давидовићеву приредили су потпредсједник Скупштине општине Власеница Александар Еркић, начелник за финансије Марко Тодоровић, директор Средњошколског центра Горан Ђурић, те чланови управе Кошаркашког клуба на челу са легендарним тренером Радованом Перендићем.

Перендић, већ 47 година ради са младим талентима, а првим кошаркашким корацима научио је на десетине дјечака и дјевојчица у овом граду, од којих су многи касније постали кошаркашке звијезде европских размјера.

Извор: Срна