latinica  ћирилица
22/09/2017 |  11:55 ⇒ 11:56 | Аутор: РТРС

Једномјесечни притвор за 10 ухапшених у акцији "Петрићевац"

Бањалучки Окружни суд одредио је једномјесечни притвор за десет Бањалучана који су осумњичени за неовлаштену производњу и промет дрога.
Акција "Петрићевац" - Фото: РТРС
Акција "Петрићевац"Фото: РТРС

Суд је одредио притвор за Огњена Ћутковића /27/, Милоша Радановића /36/, Милана Бајића /21/, Дејана Благојевића /22/, Радована Радановића /23/, Жељка Петковића /28/, Саша Чупељића /29/, Ивана Слишка /28/, Немању Дрљачу /29/ и Бојана Палачковића /22/.

Притвор је одређен до 19. октобра, рачунајући дан хапшења, речено је Срни у суду.

Они су осумњичени су да су током прошле године и до 19. септембра ове године, набављали и препродавали кокаин и марихуану корисницима на подручју Бањалуке, Приједора, Прњавора и Козарске Дубице.

Притвор им је одређен због бојазни да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке и саучеснике, те да ће поновити кривично дјело.

Мјере притвора су одређене јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа, као и због тога што би њихово пуштање на слободу могло да доведе до нарушавања јавног реда и узнемирености јавности.

Бањалучани су ухапшени у акцији "Петрићевац" у којој је укупно ухапшено 28 особа.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач раније је потврдио да је ријеч о организованој криминалној групи која се бавила трговином, односно препродајом дроге.

Извор: Срна