latinica  ћирилица
21/09/2017 |  16:03 | Аутор: РТРС

Како је градоначелник Сарајева обмануо Папу?

Делегација Града Сарајева на челу са градоначелником Абдулахом Скаком, а на позив апостолског нунција у БиХ Луиђија Пезута, борави у посјети Ватикану.
Обманули папу: Градоначелник Скака повео Хрвата и двојицу Срба као "доказе" мултиетничког Сарајева (Фото: hms.ba) -
Обманули папу: Градоначелник Скака повео Хрвата и двојицу Срба као "доказе" мултиетничког Сарајева (Фото: hms.ba)

У делегацији се поред градоначелника налазе предсједавајући Градског савјета  Игор Гаврић, замјеници градоначелника Ивица Шарић и Милан Тривић, те бивши градоначелник Сарајева Иво Комшић.

Након одржане опште аудијенције, чланови делегације су се сусрели са папом Фрањом те захвалили што подржава “мултиетнички начин живота у Сарајеву и БиХ“. Папа Фрањо је на то одговорио да је то једини и прави пут. Рекао је да смо сви браћа, да он моли за нас, те позвао да и ми молимо за њега, саопштено је из Градске управе Сарајева.

Папа Фрањо је, како се додаје у псаоштењу, поручио да и даље “чувамо мултикултуралност и мултиконфесионалност Сарајева, по чему је главни град Босне и Херцеговине одувијек био познат“.

Био, али више није. Наиме, према резултатима пописа становништва у БиХ из 2013. у Сарајеву живи 275.524 становника, од чега су више од 90 посто Бошњаци, наводи Хрватски Медијски Сервис. Хрвата је, наиме, само 13.607, а Срба још мање 10.442.

Градоначелник Скака је први градоначелник Сарајева који је посјетио папу у Ватикану.

Извор: ХМС