latinica  ћирилица
20/09/2017 |  13:09 | Аутор: РТРС

Шпирић: Спријечити паралелизам у обавјештајном сектору

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић изјавио је данас да је сваки покушај стварања паралелизама унутар обавјештајног сектора у БиХ веома опасан и наноси штету успостављању добросусједских односа са Хрватском, Србијом и Црном Гором.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Одговарајући на питање има ли парламентарне већине у БиХ, Шпирић је рекао да се БиХ налази пред неком врстом атрофије која ће трајати до наредних општих избора.

"Није добро што нико нема осјећај да треба вратити дигнитет институцијама БиХ, која постаје испражњена земља", упозорава Шпирић.

Он сматра да ни Савјет министара, ни Предсједништво БиХ, не држе до парламента БиХ. Шпирић је оцијенио да је много нестабилнија политичка ситуација у парламенту БиХ, него у Народној скупштини Републике Српске. Додао је да се власт у Српској не плаши ревизорског извјештаја и да очекује демократску расправу у Народној скупштини Републике Српске, а не ванинституционалну борбу коју покушава да наметне опозиција у Српској.

"СНСД је озбиљна политичка партија која је својим радом инаугурисала право на референдум и она добро процјењује све своје политичке потезе, што је урадила и у вези са одлуком о привременом одустајању од посљедњег референдума", рекао је Шпирић.

Извор: СРНА