latinica  ћирилица
20/09/2017 |  12:51 ⇒ 21/09/2017 | 10:52 | Аутор: РТРС

Милиновић: Пројекат опремања РТРС-а у складу са законом

Генерални директор РТРС-а Драшко Милиновић саопштио је да је пројекат опремања РТРС-а извршен у складу са законом и поштујући све прописане процедуре.
Драшко Милиновић, генерални директор РТРС-а - Фото: РТРС
Драшко Милиновић, генерални директор РТРС-аФото: РТРС

Доказ за ову тврдњу, истиче Милиновић, могу се пронаћи у Министарству саобраћаја и веза и Министарству финансија Републике Српске.

Шта је циљ допуне ове кривичне пријаве најбоље свједочи чињеница да генерални директор РТРС нити има надлежност, нити може да утиче, а камоли да изврши реалокацију финансијских средстава из Програма јавних инвестиција Републике Српске.

"Позивам надлежно тужилаштво да што прије преузме документацију и о прикупљеним сазнањима обавијести јавност", истиче Милиновић и додаје да СДС намјерно дезинформише јавност јер и сами знају какве су процедуре у вези са Програмом јавних инвестиција у Српској.

Српска демократска странка упутила је данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука допуну кривичне пријаве против генералног директора Радио-телевизије Републике Српске Драшка Милиновића због, како наводе, злоупотребе службеног положаја.

СДС наводи да је из извјештаја Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске видљиво да је Милиновић, мимо Програма јавних инвестиција Српске за 2016-2018. годину, издвојио средства за пројекат `Опремање Радио-телевизије Републике Српске` у износу од пет милиона КМ".

Поводом саопштења директора РТРС Драшка Милиновића, огласила се и Влада Републике Српске.

Влада Републике Српске донијела је одлуку о одређивању приоритетних пројеката из Програма јавних инвестиција РС за финансирање из Буџета у 2016. са расподјелом средстава (Службени гласник РС, 38/16) којој је за финансирање одобрен пројекат Опремање РТРС-а. Вриједност пројекта је  пет милиона КМ.

Носилац пројекта је Министарство саобраћаја и веза, а активности одабира извођача радова, односно добављача опреме, проводила је РТРС.

У складу са процедурама реализације предметне буџетске позиције, Министартво финансија је за овај пројекат вршило плаћање извођачима/добављачима на основу овјерене финсансијске документације достављене од стране РТРС, а путем ресорног министарства.

Претходно, у Програму јасних инвестиција за период 2016-2018, усвојеном 25.12. 2015. Службени гласник РС 02/16, међу кандидованим приоритетним пројектима без обезбијеђених извора финансирања, кабнидован је пројекат Опремање РТВ дома и информативно-техничких центара РТРС-наставак финансирањс, процијењене вриједности 24.045.014,00 КМ.