latinica  ћирилица
20/09/2017 |  10:11 ⇒ 11:59 | Аутор: РТРС

Додик разговарао са радницима "Жељезница"

У Палати Републике у Бањалуци одржан је састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика са представницима жељезничара.
Жељезничари штрајкачи - Фото: РТРС
Жељезничари штрајкачиФото: РТРС

Представнике жељезничара предводио је Златко Марин. Након састанка није било изјава, а Жељезничари су најавили да ће се јавности обратити у 12 часова, након косултација са осталим штрајкачима.

Драган Пеулић, један од штрајкача глађу је навео да је по наређењу генералног директора у жељезничку станицу Бања Лука дошао исљедник . Он је тражио да они дају изјаве пошто су, како је рекао, написане дисциплинске пријаве због њиховог недоласка на посао.

Пријаве су, како је рекао Пеулић, стигле у бањалучку станицу док је делегација штрајкача била на састанку са предсједником Милорадом Додиком.

Управа "Жељезница Републике Српске" позвала је раднике да окончају штрајк глађу и да се врате својим редовним радним обавезама, те да не дозволе да њихов тежак положај користе појединци и одређене групе из Српске и окружења ради политичке промоције и даљег урушавања ЖРС-а, као и покушаја урушавања институција система Српске.

Извор: РТРС, Независне новине