latinica  ћирилица
18/09/2017 |  15:39 ⇒ 19:09 | Аутор: РТРС

Приводи се крају реконструкција Првог павиљона бањалучког СЦ "Никола Тесла" приводи се крају (ВИДЕО)

Реконструкција Првог павиљона бањалучког Студентског центра ,"Никола Тесла" приводи се крају. Собе су обновљене, а студенти још чекају на нову мензу и читаоницу.
СЦ Никола Тесла, Бањалука - Фото: РТРС
СЦ Никола Тесла, БањалукаФото: РТРС

У новој академској години студенте су дочекале реновиране просторије. 

Тренутно се приводе крају радови на обнови студентске мензе, реновирана је котловница, а у студентским собама постављена је нова столарија.

Студенти, ипак, очекују више.

Санација тече предвиђеном динамиком, поручују из управе. Трајно је ријешен проблем загријавања санитарне воде, а то је био један од пројеката капиталних инвестиција. 

- Управни одбор је донио одлуку да се може ићи у расписивање јавног позива за постављање столарије на Другом павиљону и санација свих 20 соба које су у плану у наредном периоду - рекао је директор Студентског центра "Никола Тесла" Бањалука Зоран Бабић.

До наредне године и Први и Други павиљон требало би да буду потпуно обновљени, како би студенти имали приближно једнаке услове као у новоизграђеним павиљонима, поручује ресорни министар. 

- Најсрећнији бисмо били да се може испразнити оба павиљона и завршити у потпуности, али мислим да и овај темпо одговара, 20 соба испразнити и кренути у реновирање једну по једну и тако довести први павиљон у потпуно нормално стање - истакао је министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић.

У новој академској години студенти могу да очекују и нове цијене смјештаја. 

- УО има обавезу да закључно са 1. новембром донесе одлуку о новим ценама за 2017/18.годину. Ако говоримо о правилнику из 2009. године ми смо драстично испод нивоа цијена које би студенти требало да плаћају - додао је Бабић.

Мјесечни трошкови сада су између 20 и 25 марака. Вијест о могућем повећању, студентима се није свидјела.

Ова вијест није дошла до министра. Истиче да цијену смјештаја дефинише Управни одбор Студентског центра, али да ће размотрити ту могућност ако добије њихов приједлог.