latinica  ћирилица
18/09/2017 |  12:13 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Одржана спортска манифестација "Трка кроз Власеницу 2017" (ВИДЕО)

У организацију Атлетског клуба "Власеница", Културног центра и општинске Туристичке организације, одржана је спортска манифестација "Трка кроз Власеницу 2017". На трци, која је одржана у склопу обиљежавања Дана општине Власеница-21.септембра, учествовало је више од 200 такмичара из цијеле земље.
Трка кроз Власеницу - Фото: РТРС
Трка кроз ВласеницуФото: РТРС

Трка кроз Власеницу била је трећи јесењи крос у организацији овог клуба.

"Дисциплине које су присутне на трци су оне од учешћа најмлађих, трка на 50 метара, до сениора који ће трчати 3.000 метара", рекао је Срето Крстић, предсједник атлетског клуба "Власеница".

Специјални гост била је репрезентативка БиХ, учесница на Олимпијским играма, Луција Кимани, која је, очекивано, била и најбоља у категорији сениорки.

"Јако сам радосна што сам добила позив да дођем, ипак је ово мала трка, што ми требамо као представници атлетике да подржимо и да сваке године буде овако", истакла је Лусија Кимани, репрезентативка БиХ.

У трци су учествовале и младе наде атлетике, а неки од њих су већ прваци државе у одређеним категоријама.

"Изузетно је била тешка стаза и тешко вријеме за трчање, али ето, некако сам издржала", каже Јелена Васиљевић. државна првакиња у атлетици.

"Учествовао сам на трци на 600 метара и освојио сам прво мејсто. Драго ми је што сам имао прилику да учествујем и да се дружим са својим вршњацима", нагласио је Лука Благић, један од учесника трке.

Покровитељи спортске манифестације "Трка кроз Власеницу 2017" били су Општина Власеница и спонзори, који су за побједнике припремили вриједне награде.