latinica  ћирилица
18/09/2017 |  09:32 ⇒ 11:56 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали сребро кошаркашима Србије

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је у име грађана Републике Српске и у своје име честитку Кошаркашкој репрезентација Србије поводом освајања сребрне медаље на Евробаскету у Инстанбулу.
Жељка Цвијановић и Милорад Додик - Фото: илустрација
Жељка Цвијановић и Милорад ДодикФото: илустрација

- Освајањем сребрне медаље остварили сте још један у низу великих успјеха којим сте доказали да сте међу најбољима у Европи.Увјерен сам да ћете и у будућности сјајним играма и успјесима на међународним такмичењима бити у самом врху и да ћете на најбољи могући начин промовисати своју државу и народ што и нас из Републике Српске који пратимо и навијамо за репрезентацију Србије изузетно радује, наведено је у честитки предсједника Републике Српске.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку кошаркашкој репрезентацији Републике Србије поводом освајања сребрне медаље на Европском првенству у кошарци одржаном у Истанбулу.

“У име Владе Републике Српске, и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом великог успјеха, освајања сребрне медаље на Европском првенству.

Одличном игром током цијелог првенства, Србију сте представили у најбољем свјетлу, а вашим успјехом учинили сте поносним и многобројне навијаче и поштоваоце кошарке у Републици Српској, који са радошћу прате сваку вашу утакмицу.

Увјерена сам да ћете и на наредним такмичењима наставити да остварујете врхунске резултате, те да ћете остати у врху европске и свјетске кошарке“, стоји у честитки предсједнице Цвијановић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је честитку предјседнику Кошаркашког савеза Србије Предрагу Даниловићу, почасном предсједнику Савеза Бориславу Станковићу, селектору, стручном штабу и свим репрезентативцима поводом освајања сребрне медаље на Европском првенству у кошарци.

„У име Народне скупштине Републике Српске и своје име, Вама, селектору, стручном штабу и свим репрезентативцима упућујем искрене честитке поводом освајања сребрне медаље на Европском првенству за мушкарце које је одржано у Турској“, навео је Чубриловић у честитки.

Предсједник Чубриловић је навео да су кошаркаши Србије изузетном игром, борбеношћу и спортским понашањем потврдили да су једна од најбољих кошаркашких репрезентација у Европи и на свијету.

„Одличном игром током цијелог турнира, посебно у завршници, и освајањем сребрне медаље на најбољи начин сте промовисали српски народ на шта су поносни и грађани Републике Српске који су са великом пажњом и радошћу пратили ваше учешће на Евробаскету“, навео је предсједник Народне скупштине Републике Српске у честитки.

И Министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић, честитала је кошаркашима Србије освајање сребрне медаље на Европском првенству.

„У име Министарства породице, омладине и спорта и своје име упућујем Вам најискреније честитке поводом освајања сребрне медаље на Европском првенству, којом сте обрадовали бројне навијаче у Републици Српској.

Упркос свим проблемима који су Вас пратили током припрема за ово такмичење, показали сте да предан рад, воља и велико срце дају резултат и на томе Вам посебно честитам. Наставили сте континуитет освајања медаља на великим такмичењима и сигурна сам да ћемо се и убудуће радовати Вашим успјесима“ – наводи се у честитки министра Јасмине Давидовић.