latinica  ћирилица
17/09/2017 |  15:42 ⇒ 15:44 | Аутор: РТРС

Мексико: Ослабио ураган Норма, ситуација се смирује

Ураган Норма ослабио је на ниво тропске олује на свом путу ка обали Доње Калифорније у Мексику, саопштио је Национални центар за урагане (NHC).
Ураган - Фото: Getty Images
УраганФото: Getty Images

Очекује се да ће у наредна два дана олуја која је прерасла у ураган, а затим се поново смањила, још ослабити на свом путу близу јужног полуострва Доња Калифорнија у недјељу и понедјељак, преноси АФП.

Од осам часова по локалном времену, олуја је била на око 335 километара јужно од популарног мјеста за одмор Лос Кавоса са вјетровима јачине до 100 километара на час и кретала се ка сјеверу брзином од 6 километара на час.

Због тога су, како се наводи, издата упозорења на опасност од услова тропске олује у дјеловима тог полуострва, гдје би киша могла да створи "поплаве опасне по живот".

Друга олуја категорије један, под називом Макс, створила је клизиште на мексичкој обали Тихог океана, након чега је ослабила.

Та олуја пријетила је да угрози дио савезне државе Оахака која се још увијек опоравља од великог земљотреса магнитуде 8,2 рихтера који је прошлог четвртка погодио Мексико.

Прошле недјеље, ураган Катја разорио је обалу Мексика која излази на Атлантски океан, а касније се угасио у центру државе без изазивања веће штете.

Почетком септембра, на путу тропске олује Лидија кроз државу Доња Калифорнија погинуло је седам особа, подсјећа агенција.

Извор: ТАНЈУГ