latinica  ћирилица
17/09/2017 |  14:22 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Стевандић: "Македонски сценарио" могућ једино у институцијама БиХ

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас да је "македонски сценарио" једино могућ у институцијама БиХ, а не у Републици Српској.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

"У Републици Српској је све стабилно и нећемо дозволити да се хаос нестабилности из Парламентарне скупштине БиХ и институција из Сарајева пренесе у Бањалуку. Зато су то само пусте жеље", рекао је Стевандић реагујући на изјаву члана Главног одбора СДС-а Драгана Мектића да је за "македонски сценарио" у Републици Српској.

Он је за Срну оцијенио да је етички непрофесионално и зачуђујуће да било који функционер који прима плату може да позове на сукобе било гдје у БиХ и у Републици Српској.

"Македонски сценарио је једино могућ у Савјету министара БиХ. Једино се тамо не зна ко кога надгласава, ко је већина, ко је мањина и шта раде безбједносне и тужилачке службе. Једини хаос који вуче на македонски сценарио је тренутно у Савјету министара БиХ", рекао је Стевандић.

Он каже да било каква врста сценарија који подразумијева сукобе није добра за Републику Српску.

"Мислим да је људима који су на било каквој функцији у интересу да буду корективни, да смирују ствари, а не да позивају на нереде", рекао је Стевандић.

Члан Главног одбора СДС-а Драган Мектић изјавио је данас да је за "македонски сценарио" у Републици Српској, јер би он, како каже, донио демократију и владавину права.

Извор: срна