latinica  ћирилица
16/09/2017 |  14:41 | Аутор: РТРС

Вучић: У Њујорку бројни и важни састанци

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће на маргинама Генералне скупштине УН имати бројне билатералне сусрете.
Додик и Вучић у Пироту - Фото: РТРС
Додик и Вучић у ПиротуФото: РТРС

- Све што ће се збивати у Њујорку покушај је даљег утемељивања стабилности и безбједности региона, са циљем да можемо брже да се развијамо - истакао је Вучић.

Вучић је рекао да ће имати дуге билатералне разговоре са колегама из Турске, Данске, Египта, Белгије, највјероватније и са предсједником Француске, као и са шефом руске дипломатије.

- Видјећу се на неколико минута и са предсједником САД Доналдом Трампом“ - рекао је Вучић уочи одласка у САД због учешћа на генералној скупштини УН, на којој се, како је примијетио, посљедње двије, три године "окупља цијели свеијт".

Након што је отворио дионицу ауто-пута од Пирота до Димитрвограда, предсједник Србије је у изјави наовинарима рекао да ће имати и више сусрета са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини, која ће организовати двије радне вечере.

- Покушаћемо да искористимо ову прилику да земљу представимо на најбољи начин, доведемо даље инвеститоре и промовишемо бољу будућност Србије - закључио је Вучић.

Предсједник Србије боравиће од понедјељка у Њујорку гдје ће учествовати на Генералној скупштини УН.

Извор: Танјуг