latinica  ћирилица
16/09/2017 |  14:22 ⇒ 14:52 | Аутор: РТРС

"Опозиција у НСРС да се бори аргументима, а не забраном рада"

Координатор за формирање партије "Снага Херцеговине" Слободан Шараба оцијенио је данас да би опозиција у Народној скупштини Републике Српске требало да се бори аргументима и новим законским приједлозима и рјешењима, а не забраном рада као што су то учини Вукота Говедарица и Драган Чавић.
Слободан Шараба - Фото: СРНА
Слободан ШарабаФото: СРНА

Шараба сматра да је став опозиције у Народној скупштини Републике Српске потпуно погрешан, те да је лоше када опозиција почне да показује снагу мишићима.

Према његовим ријечима, опозиција у Републици Српској ради веома лоше, а рјешења која нуди нису добра.

- Слажем се да министри морају да одговоре на постављена питања, а исто тако је грешка оно што је опозиција урадила - рекао је Шараба на конференцији за новинаре Регионалног одбора "Снага Херцеговине".

Он је напоменуо да је послије одласка из НДП-а имао "веома лоше мишљење о Чавићу и да је на овај начин само потврђено то мишљење".

Говорећи о активностима унутар "Снаге Херцеговине", Шараба је навео да је предузето низ активности на страначком јачању и на пословима који су битни за унапређење и јачање политичког рада, а правци будућег дјеловања у економском смислу у вези су са унапређењем и јачањем Херцеговине.

- Циљ нам је направити озбиљну, регионалну политичку партију, која ће бити партија трећег пута. Желимо да развијемо самосталну политичку причу и да је настојимо реализовати са политичким странкама које буду на власти на нивоу Републике Српске - прецизирао је Шараба.

Он је додао да ће, уколико не дође до формирања трећег блока у Републици Српској, "Снага Херцеговине" на предстојећим општим изборима имати свог кандидата на листи неке политичке странке.

Шараба је подсјетио да су се организовали у свих шест општина источне Херцеговине с тенденцијом ширења на стару Херцеговину.

Предсједник Иницијативног одбора "Снаге Херцеговине" у Невесињу Славенко Кисић рекао је да Влада Републике Српске у будућности треба да из енергетског сектора подстакне политику наталитета и политику очувања школа и здравствених установа у Херцеговини.

Извор: СРНА