latinica  ћирилица
16/09/2017 |  13:39 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

Бореновић: Везе између странака из Српске и Србије морају бити интензивније

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић оцијенио је да везе између политичких странака у Републици Српској и Србији морају бити много интензивније, те да је најбољи начин да то повезивање граде млади људи.
Бореновић: Везе између странака из Српске и Србије морају бити интензивније - Фото: СРНА
Бореновић: Везе између странака из Српске и Србије морају бити интензивнијеФото: СРНА

Бореновић је рекао Срни да ће млади људи за пет-десет година сигурно бити стуб још боље сарадње Србије и Српске која има много већу снагу него што то дјелује на папиру.

Он је прије почетка предавања на Политичкој академији Социјалдемократске партије Србије истакао да ПДП размишља да направи још тјешње везе између политичких странака, односно да организују заједничке курсеве за младе из странака у Србији и Српској, јер је то најбољи начин да се граде будуће везе.

Бореновић је напоменуо да се у Републици Српској већ годинама организује Политичка академија ПДП-а, те да му је драго што ће искуство подијелити са СДПС-ом с обзиром на то да су политички различити, односно да представљају лијеви и десни центар.

Према његовим ријечима, то не смије да ограничава да се разговара о политичким процесима, посебно о политичкој едукацији, јер млади заслужују много више простора у политичким странкама и треба их активно укључити.

Говорећи о манифестацији "Дани Српске у Србији", која је јуче почела, Бореновић је оцијенио да је од велике важности да Република Српска буде присутна не само у Београду, већ у другим градовима у Србији.

- Ми смо у ствари једна душа, једно тијело, а двије државе. Те манифестације приказују тековину српског народа који живи у Српској и Србији и то је једна трајна тековина коју треба чувати, градити, на њој инсистирати. Треба да буде у континуитету 365 дана у години - рекао је Бореновић.

Посланик у Скупштини Србије СДПС-а Јасмина Каранац рекла је Срни да се данас одржава први модул Политичке академије СДПС-а, у којој учествује 25, углавном младих чланова те партије.

- Србији је потребно знање и политичка култура, а ми смо препознали ту потребу. Зато смо направили "школицу" за наше кадрове, да би своје знање могли да примијене сутра на терену, на функцијама које су им повјерене - навела је Каранац.

Она је додала да ће у оквиру Академије бити одржана четири модула до краја године, на којима ће предавачи углавном бити из региона.

Извор: СРНА