latinica  ћирилица
16/09/2017 |  12:51 ⇒ 12:55 | Аутор: РТРС

Мрда: Пријетње Кошарцу - најава наставка агресивног понашања опозиције

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Данијела Мрда најоштрије је осудила слање пријетећег писма на кућну адресу предсједавајућег Клуба посланика СНСД-а у парламента БиХ Сташе Кошарца, оцјењујући да пријетње њему и његовој породици представљају "најаву наставка девијантног, агресивног и рушилачког понашања представника опозиције према Српској и њеним институцијама и онима који показују одлучност да бране Републику и њене институције".
Данијела Мрда (Фото: Facebook/danijela.lalemrda) -
Данијела Мрда (Фото: Facebook/danijela.lalemrda)

- Нама, грађанима Источног Сарајева, сасвим је јасно да иза пријетњи Кошарцу и његовој породици стоји иста она политика која је годинама у овом граду показивала спремност да се на бруталан начин обрачуна са политичким противницима и свима који мисле другачије. Вјеровали смо и још вјерујемо да се то мрачно вријеме никада више неће поновити, али смо свједоци да челни људи опозиције Вукота Говедарица, Драган Чавић и Бранислав Бореновић најављују нове насилничке ударе на институције Републике Српске и на оне који су спремни да их бране - упозорила је Мрда у изјави за Срну.

Она је позвала полицију и правосудне органе да што хитније открију и процесуирају "писце" пријетећих писама и СМС порука, као и виновнике све чешћих напада на имовину званичника у Источном Сарајеву.

- Упркос чињеници да понашање и изјаве челних људи опозиције у Републици Српској охрабрују оваква недјела, вјерујем у спремност и одлучност полиције Републике Српске да открије починиоце тих недјела и њихове налогодавце - нагласила је Мрда.

Она је поручила да напади и застрашивања могу само појачати одлучност званичника СНСД-а из Источног Сарајева да проводе политику заштите интереса Републике Српске и њених институција.

- Не могу нас уплашити јер знамо шта бранимо. Бранећи институције Републике Српске, ми бранимо нашу слободу и сва друга права која припадају српском народу и Републици Српској - закључила је Мрда.

Извор: СРНА