latinica  ћирилица
16/09/2017 |  12:12 ⇒ 12:54 | Аутор: РТРС

У Приједору отворен Други "Бијели турнир"

У Приједору је данас отворен Други "Бијели турнир", посвећен 85-ој годишњици од оснивања овог тениског клуба.
У Приједору отворен Други "Бијели турнир" - Фото: СРНА
У Приједору отворен Други "Бијели турнир"Фото: СРНА

Отварању су присуствовали и министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, у својству предсједника Управног одбора Тениског клуба "Др Младен Стојановић" Приједор, као и помоћник министра породице, омладине и спорта Драган Јаћимовић.

- На овај начин покушавамо да одамо поштовање почецима и првим људима који су донијели тенис у Приједор и данас играмо у бијелом и дрвеним рекетима како се некад играо тенис. Ово је потпуно ретро прича и једини смо у БиХ који овако нешто покушавамо да практикујемо - рекла је Решићева.

Она је додала да је одлука управе клуба да се убудуће и други јубилеји обиљежавају на овакав начин и промовише овај спорт.

- Нама је веома важно што су овдје наши пријатељи рекреативци, ветерани и бивши и садашњи тенисери и прије свега ћемо лијепо да се дружимо и пошаљемо лијепу поруку и да се сјетимо тениских почетака у нашем граду - истакла је Решићева.

Помоћник министра породице, омладине и спорта Драган Јаћимовић рекао је да је Министарство и протеклих година увијек помагало Тениском клубу "Др Младен Стојановић" и тако ће бити и убудуће.

- Овдје смо да вршимо промоцију тениса и спорта уопште и задвољство је бити данас овдје - рекао је Јаћимовић.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић истакао је да су "Турниром у бијелом" освјежена лијепа сјећања на давна времена када се у Приједору почињао играти тенис.

Врховни судија турнира Ненад Јандрић је истакао да је ово позивни турнир за пријатеље клуба из Словеније, Хрватске и Србије те БиХ и да ће на турниру наступити више од 60 такмичара у мушкој и женској категорији.

Турнир има међународни карактер, а биће затворен вечерас када ће на теренима Тениског клуба "Др Младен Стојановић" бити додијељене спортске награде за најбоље такмичаре, као и награде за најбоље обучене тенисере и тенисерке.

Извор: СРНА