latinica  ћирилица
16/09/2017 |  10:12 ⇒ 14:34 | Аутор: РТРС

Вучић: Очување Републике Српске, суживот са Бошњацима...

"Очување Републике Српске, суживот са Бошњацима, трајни договор са Албанцима, нормалност у односима са Хрватском, Европска унија, пријатељство са Русијом и Кином... то је наш 21. вијек и то се рјешава данас", поручио је предсједник Србије Александар Вучић.
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото: Sputnik/Радоје Пантовић)

Вучић је, у ауторском тексту за специјално издање Блица поводом 21. рођендана тог листа на тему "Србија у 21. веку", навео да будућност одређујемо оним што радимо данас, а грађанима Србије поручио да се припреме, боре и раде за садашњост и данашњи дан, јер се у њему крије свих сљедећих стотину година.

"И знајте да сте ви тај 21. вијек и ви сте, не неко други, читава Србија у њему. Ваша дјеца ће имати свој вијек и своје дане и они ће им бити управо онолико добри колико ми данас будемо способни да овај, наш посао, поштено обавимо. И да данас, створимо будућност", нагласио је Вучић.

Подсјетивши да су прије 100 година српски преци рјешавали и одредили Југославију, Вучић је навео да Срби данас поново рјешавају и одређују Србију.

Он сматра да је то велики задатак, али и задатак којег не треба да се плаше јер, како наводи са становишта провиђења, да му нису дорасли, вјерује да му не би био ни додијељен.

Навео је да га поносним чини чињеница то што је Србима допуштено да, данас, "поставе Србију 21. вијека и уреде ову балканску планету, и то тако што ће је обезбиједити од свих могућих потреса, вулкана и удара".

"Наравно, свјестан сам, и сви би требало да буду свјесни, да су нам, у том послу, недовољни снови, потребни су нам планови. И потребно нам је да га радимо данас, тако да ништа, али баш ништа, не оставимо за сутра", каже Вучић.

Према његовом мишљењу, то је једини начин да се избјегне она замку коју је историја поставила пред несрећне творце Крфске декларације и да "не постанемо, сутра, било коме изговор, него да будемо примјер".

Указао је да је потребно да се више ради и верује у себе и да је то програм за будућност.

"И врло добро знам да, уколико данас ову земљу не изградимо, не ојачамо, не уредимо, сутра је једноставно нећемо ни имати. И знам да је сваки радни дан у Грделици, сваки километар тамо изграђен, наше сутра. И свака нова фабрика данас је наше сутра. Свако ново радно мјесто данас није ништа друго него то, наше сутра. Свака нова инвестиција која стигне данас, биће ту сутра, да буде, баш то - сутра", написао је Вучић.

Нагласио је и да Косово данас и читав овај регион данас, јесте управо будућност српског народа и његова сутрашњица.

Вучић је указао да Срби "другу планету" немају и да су је наслиједили са простим задатком да у њој живе данас, да би други после њих могли исто то да раде, али много лакше, сутра.

Извор: РТС