latinica  ћирилица
16/09/2017 |  09:53 | Аутор: РТРС

Кириленко: Да смо побиједили Србе то би било чудо

Репрезентација Србије је заслужно побиједила Русе у полуфиналу Европског првенства у кошарци, а сама игра пренијела је навијаче у вријеме борбе репрезентација СССР-а и Југославије, изјавио је за руске медије предсједник Руске кошаркашке федерације Андреј Кириленко.
Андреј Кириленко - Фото: Getty Images
Андреј КириленкоФото: Getty Images

- Одлична игра, класика попут оних из времена борбе репрезентација СССР-а и Југославије. Састала су се два јака тима која су већ међусобно играла у групи. Данас нисмо ми изгубили, већ су Срби побиједили. Они су заслужили побједу. Да је наша репрезентација побиједила, то би било чудо - рекао је Кириленко.

Репрезентација Русије је губила и до 16 разлике током меча, али је успјела да се врати у игру и у посљедњој четвртини смањи разлику на само два поена.

- Репрезентација Русије је показала прави карактер, нешто нам није ишло, али смо наставили да се боримо и на крају меча смо их скоро стигли. Наши момци су били одлични, одиграли су одлично. Лично немам шта да им замјерим - рекао је председник Руске кошаркашке федерације.

Русија сутра игра утакмицу за треће мјесто против Шпаније, а након тог меча, Србија и Словенија ће се борити за "кров" Европе.

Извор: Спутњик