latinica  ћирилица
15/09/2017 |  19:55 ⇒ 21:59 | Аутор: РТРС

Павић: Посланици нису изабрани да би нарушавали рад институција (ВИДЕО)

Посланици опозиције немају право да нарушавају рад парламента и одбијају учешће у његовом раду, јер тамо нису својом, него вољом бирача, а бирачи их нису бирали да би нарушавали рад институција, рекао је предсједник ДНС-а Марко Павић, гостујући у Дневнику плус Радио-телевизије Републике Српске.
Марко Павић - Фото: РТРС
Марко ПавићФото: РТРС

Павић је истакао да незаконитим средствима није могуће остварити законитост и позвао све политичке актере да у изборној години покажу спремност на дијалог и уздржавање од конфликта.

- Не може се прихватити да је овдје био терор већине над мањином, јер таквог терора нигдје нема на свијету. Овдје је мањина покушала наметнути своје ставове супротно закону и Пословнику - рекао је Павић.

Он је истакао да је у НСРС прихваћено да два од три захтјева опозиције буду одмах испуњена, а још један у року од 15 дана, те да није било разлога за покушај насилног прекида рада парламента.

Одговарајући на питање да ли се понашање опозиције може окарактерисати као покушај "обојене револуције", односно да ли је у Српској посриједи сценарио сличан македонском, Павић је рекао да семоже говорити о некој врсти сценарија, али да се ДНС и он сам "уздржавају од тешких ријечи".

- Нећу да квалификујем та дешавања као овакав или онакав сценарио, али могу рећи да он свакако није у складу са позитивним прописима Републике Српске и да се ДНС борити да такав сценарио не прође ни у Скупштини, ни на било којем другом мјесту - закључио је Павић за РТРС.