latinica  ћирилица
15/09/2017 |  19:43 ⇒ 16/09/2017 | 12:21 | Аутор: РТРС

Додик за РТРС: Институције Српске несметано раде (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас за РТРС да Српска и Србија имају веома значајну сарадњу и да, у том погледу, манифестација "Дани Српске у Србији", представља облик зближавања, који нам је неопходан.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Са Србијом имамо успјешну сарадњу, то је наша матична земља, држава у коју смо загледани. Посљедњих година урадили смо низ заједничких пројеката, почевши од градње моста на Рачи, до градње моста код Братунца. У међувремену, изграђено је и реконструисано више школа- у Шамцу, Добоју, Палама... - рекао је Додик.

Предсједник Српске је подсјетио да је Влада Србије испунила своја обећања о уплати 5,5 милиона евра за пројекте у Српској.

- То говори о томе да Србија води рачуна о Републици Српској и то је најбољи доказ о томе - рекао је Додик.

Говорећи о покушају опозције да блокира рад Народне скупштине, Додик је рекао да је на дјелу покушај угрожавања институционалне снаге парламента, али да је свима јасно да институције Српске, укључујући НСРС, несметано и успјешно функционишу.

- Из Републике Српске је послата јасна порука да наше институције раде. Народна скупштина је имала 15 тачака дневног реда и усвојила је осам закона. То је оно што је важно и што остаје у историји. То што неко стане иза стола и мисли да је национални јунак и није неки штос, али њих /посланике опозиције/ забавља. Што се нас тиче, ми ћемо обезбиједити несметано функционисање Народне скупштине и свих других институција - рекао је предсједник Српске.