latinica  ћирилица
15/09/2017 |  18:13 ⇒ 18:28 | Аутор: РТРС

Бањалука: За три мјесеца спајање Источног транзита (ВИДЕО)

Готово двије деценије, због спорова око земљишта, Бањалучани чекају на спајање дијела Источног транзита у подножју Старчевице. Чекању је дошао крај. Данас је у Бањалуци расписан тендер за извођење прве фазе радова.
Источни транзит - Фото: РТРС
Источни транзитФото: РТРС

За три мјесеца, ако рокови буду поштовани, Источни транзит коначно би требао бити спојен. Данас је расписан тендер за извођење радова, а процијењена вриједност је око 850.000 марака. Понуде заинтересованих извођача требало би да буду отворене 5. октобра, а сви радови завршени у року 60 радних дана.

Готово двије деценије, неријешени имовинско- правни односи, кочили су изградњу транзитне саобраћајнице, дужине од око 400 метара, која за грађане овог дијела Бањалуке значи мање гужви и већи ниво безбједности у саобраћају.

Првом фазом радова биће изграђене двије возне траке појединачне ширине по 3,5 метра, уз раздјелни појас у ширини до пет метара. У другој фази радова, која би требала бити изведена идуће године, Град ће из својих средстава финанснирати изградњу водовода, тротоара, бициклистичких стаза и појаса зеленила, што ће коштати око 300.000 марака.