latinica  ћирилица
15/09/2017 |  17:29 ⇒ 19:10 | Аутор: РТРС

Малешевић: Немјерљив значај манифестације "Дани Српске у Србији"

Министар посвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић изјавио је данас да је манифестација "Дани Српске у Србији" од немјерљивог значаја за додатно зближавање Срба са обје стране ријеке Дрине.
Дане Малешевић - Фото: РТРС
Дане МалешевићФото: РТРС

- Кроз манифестацију додатно упознајемо културу, али и унапређујемо привредну сарадњу, што је за Српску од изузетног значаја - рекао је Малешевић уочи свечаног отварања манифестације у Београду.

Он је рекао да је Србија узданица Србима из Републике Српске када је ријеч о привредној сарадњи, али да је и културна сарадња од изузетног значаја.

- Ми смо богати културним садржајима и фолклором. Свако село има нешто специфично и добро је да се на манифестацијама овог типа види такво шаренило - рекао је Малешевић.

Он је указао да ће програме у оквиру ове манифестације ове године видјети грађани од Врања до Суботице, те да ће то бити свеуобухватно представљање природних, привредних и осталих потенцијала Српске.

- Вечерас смо у Београду, а већ сутра увече у Новом Саду, гдје ће се новосадској публици представити бројни фолклорни ансамбли, а преко њих и традиција крајева из којих долазе - рекао је Малешевић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик свечано је вечерас у Народном позоришту у Београду отворио манифестацију "Дани Српске у Србији", којом ће Српска у наредних седам дана у 20 градова и општина Србије представити своју привреду, културу, науку, умјетност и спорт.

Извор: СРНА