latinica  ћирилица
15/09/2017 |  17:21 | Аутор: РТРС

Спријечен нелегални улазак 47 миграната у Србију

Цариници Србије су у различитим дијеловима земље спријечили укупно 42 мигранта да илегално пређу границу и предали их полицији у даљу надлежност, саопштено је из Управе царина Србије.
Гранична полиција Србије (фото:ssp.org.rs) -
Гранична полиција Србије (фото:ssp.org.rs)

На граничном прелазу Батровци у два камиона бугарске фирме која су превозила текстил и боју за текстил данас је откривено 17 миграната, од којих је троје дјеце из Ирака, док су остали мигранти пунољетни држављани Авганистана.

Детаљном контролом камиона, од којих је један робу превозио у Словенију, а други у Аустрију, у товарном простору међу палетама откривени су мигранти.

У другој акцији, дубинском контролом ауто-пута Пирот-Ниш, у близини насеља Црвена Река, примијећен је "фолксваген пасат", београдских регистрација, са затамњеним стаклима и преоптерећен товаром.

Након што је аутомобил заустављен, возач је побјегао у непознатом правцу, а у простору предвиђеном за задња сједишта, којих није било, пронађено је 15 држављана Ирака, међу којима је било и троје дјеце узраста између три и седам година.

Цариници су јуче на граничном прелазу Сремска Рача у камиону из Турске, који је превозио текстил и козметичке производе, открили још шест миграната, држављана Авганистана и једног мушкараца из Пакистана.

Прошле недјеље, такође на Батровцима, цариници су уз помоћ мобилног скенера и анализом слике на којој су се приказале људске силуете утврдили да се у камиону српских регистрација налази шест особа, за које се испоставило да су држављани неке од земаља познатих као жаришта људских миграција.

Извор: СРНА