latinica  ћирилица
15/09/2017 |  15:32 ⇒ 15:58 | Аутор: РТРС

М. Град: Тегелтија отворио 13. "Госпојинску уличну трку" (ФОТО)

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија отворио је данас у Мркоњић Граду 13. "Госпојинску уличну трку", у којој је учествовало 1.200 ученика основних и средњих школа.
Мркоњић Град: 13. "Госпојинска улична трка" - Фото: СРНА
Мркоњић Град: 13. "Госпојинска улична трка"Фото: СРНА

Тегелтија је изразио задовољство што ова манифестација траје и што је постала симбол града.

"Био сам овдје и прије тринаест година, када је одржана прва трка и кад смо почели. Ово је показатељ да и наша мала средина може да прави догађаје од регионалног интересовања", нагласио је Тегелтија.

На старту су се прво нашли пионири-ученици од првог до деветог разреда основних школа, те ученици од првог до четвртог разреда средњих школа.

Послије њих су трчали најмлађи учесници, цицибани-дјеца вртића "Миља Ђукановић". За најбоље су припремљене награде, пехари и дипломе.

Мркоњић Град: 13. "Госпојинска улична трка" (Фото: СРНА)

Директор Јавне установе Културно-спортског центра "Петар Кочић" Боро Бошкић истиче да ове године први пут међу учесницима има и ученика из општина Језеро, Рибник и Шипово.

"Надам се да ћемо наредне године имати још више учесника из сусједних општина јер нам и јесте циљ да трка поприми регионални карактер. На нашим улицама је данас присутан спортски дух и добро дружење", навео је Бошкић.

Организатор ове традиционалне манифестације је Јавна установа Културно-спортски центар "Петар Кочић", покровитељ општина Мркоњић Град, а генерални спонзор "Хидроелектране на Врбасу".

Извор: СРНА