latinica  ћирилица
15/09/2017 |  15:00 ⇒ 16:41 | Аутор: РТРС

Клокић: Потенцијал за регионални значај

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић отворио је данас Сајам привреде, пољопривреде и туризма "Брод 2017", истакавши да ће ова манифестација сигурно довести до нових привредних активности и успјеха у општини Брод, јер има потенцијал да постане препознатљив догађај од регионалног значаја.
Златан Клокић - Фото: РТРС
Златан КлокићФото: РТРС

"Министарство за економске односе и регионалну сарадњу и општина Брод већ дуго успјешно сарађују и желимо да се таква добра пракса настави с циљем реализације планираних пројеката, нових запошљавања и унапређења пословног амбијента", рекао је Клокић.

Он је истакао да Влада Републике Српске улаже средства у различите пројекте у општини Брод, као важном подручју које доприноси укупном развоју Српске, саопштено је из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу.

"Из економско-социјалне компоненте Развојног програма Републике Српске уложено је 2,7 милиона КМ, а Инвестиционо-развојна банка Српске је кроз различите пласмане уложила више од седам милиона КМ. Из иностраних кредитних средстава и грантова реализовани су пројекти у износу вишем од 2,5 милиона КМ", прецизирао је Клокић.

Он је истакао и значај страних инвеститора у Републици Српској које представљају додатну покретачку снагу општинама кроз нова улагања и запошљавања, наводећи да ће Министарство за економске односе и регионалну сарадњу наставити да ради на проналажењу и привлачењу инвеститора у Брод.

Клокић је овом приликом честитао начелнику општине Брод Илији Јовичићу на успјешно организованом Сајму, те нагласио значај Брода, јер развој ове општине води ка развијенијој регији, а самим тим и снажнијој Српској.

Министар је указао на стратешки повољан положај општине Брод која граничи са ЕУ, што је прилика за извозно оријентисане привреднике и њихове пословне аранжмане.

Извор: СРНА