latinica  ћирилица
15/09/2017 |  14:42 ⇒ 14:59 | Аутор: РТРС

"Успјешна Српска": Подршка штрајку радника Бање Дворови

Покрет "Успјешна Српска" затражио је данас смјену руководства Бање Дворови у Бијељини и позвао градску власт да испуни све услове запослених у овој установи који штрајкују од 11. септембра.
Успјешна Српска - Фото: РТРС
Успјешна СрпскаФото: РТРС

"Узимајући у обзир чињеницу да је Град Бијељина оснивач и власник Бање Дворови, тражимо од тренутног градоначелника да испуни све услове запослених у овој установи", саопштено је из Градског одбора овог покрета.

Од градске власти се тражи да смијени руководство Бање и да на њено чело доведе стручне људе који неће имати политичку позадину и који ће са бањским ресурсима управљати савјесно и домаћински.

"Захтијевамо да се припреми и усвоји реалан документ који ће јасно дефинисати пут и начин развоја Бање у краткорочном, средњорочном и дугорочном периоду, те да се Бања Дворови стави у врх листе приоритета за будућа капитална инвестициона улагања у Бијељини", наводи се у саопштењу.

Градски одбор Покрета "Успјешна Српска" потпуно је подржао штрај запослених у Бањи Дворови и њихову тежњу да сачувају овај привредни бисер Семберије и своје послове, уз оцјену да са великим ресурсима које посједује Бања мора бити основ и покретач привредног развоја регије у области туризма и производње хране.

"Нажалост, финансијска и пословна слика Бање Дворови данас је изузетно лоша, а једини кривац за овакво стање је Градска управа у Бијељини која на Бању не гледа као на инзванредан и користан привредни ресурс, већ искључиво на њу гледа као на алат за политичка намиривања", наводи се у саопштењу.

У Покрет оцјењују да се, због таквог односа Градске управе према Бањи, на чело ове значајне установе доводе нестручни људи који искључиво раде у интересу својих политичких намјесника, занемарујући у потпуности интересе запослених.

Критикујући начин руковођења Бањом, Градски одбор Покрета успјешна Српска Бијељина указује да се за успјешно пословање треба повиновати захтјевима тржишта, а не захтјевима политичких интереса.

"Овакав однос Градске управе према једном од најзначајнијих привредних ресурса Семберије за Покрет успјешна Српска је недопустив и оличење бахатости и безобразлука који бестидно у свом раду спроводе људи из врха бијељинске власти, а све мотивисано искључиво личним и страначким интересима", закључује се у саопштењу.

Извор: СРНА