latinica  ћирилица
15/09/2017 |  14:03 ⇒ 18:54 | Аутор: РТРС

Мићић: У Српској се не смије десити македонски сценарио

Потпредсједник СДС-а Мићо Мићић оцијенио је данас да је криза у Републици Српској ушла у "веома ризичну фазу", којој се не назире крај, и поручио да рјешења треба тражити у дијалогу, никако у сукобима, а да се власт добија и губи само на изборима.
Мићо Мићић - Фото: РТРС
Мићо МићићФото: РТРС

"Јесте тешко доћи до дијалога, али најгора варијанта је да дође до сукоба. Не смијемо доћи до дешавања попут оних у Македонији и боље је да смијенимо све нас политичаре и да дођу други који могу причати у интересу народа", рекао је Мићић на конференцији за новинаре у просторијама Градског одбора СДС-а Бијељина.

Он каже да је народу у Републици Српској превише ратова и свађа, да се тешко живи и опстаје, те да политичари умјесто приче о подјелама и фотељама треба да озбиљно и заједнички раде на стабилности и економском јачању Српске.

"Генерално, овако не треба и не може, ни у једној варијанти не треба доћи до сукоба, а циљеви се морају знати и потребе грађана се морају поштати ако желимо уопште да вршимо власт, а не само да мислимо о томе да останемо на власти", истакао је Мићић.

Коментаришући вербални сукоб између министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача и лидера СДС-а Вукоте Говедарице, Мићић је рекао да ће СДС поштовати Лукача колико и он буде поштовао њих и њихове руководиоце.

"Поштујем институције Републике Српске, министра Лукача и његово учешће у рату, а хоћу да и он поштује моје учешће у рату и наше ставове", закључио је Мићић.

Он је нагласио да стално оптуживање СДС-а да руши поредак и Републику Српску "у најмању руку није коректно", додавши да је СДС створио Српску и да никада неће бити против Републике Српске, што није ни сада.

"Народ је тај који ће да каже ко треба даље да влада, власт се добија и губи само на изборима и треба бити озбиљан политичар и човјек и изаћи из кризе на нормалан начин, у интересу грађана", закључио је потпредсједник СДС-а.

На конференцији за новинаре у сједишту Градског одбора СДС у Бијељини потпредсједник странке Костадин Васић врло је оштро критиковао рад министра Лукача, али је одбацио сукобе као рјешење кризе.

Извор: СРНА