latinica  ћирилица
15/09/2017 |  13:28 | Аутор: РТРС

ПУ Зворник: Број саобраћајних незгода са повријеђеним лицима мањи за 10 одсто

На подручју које покрива Полицијска управа Зворник у августу ове године евидентирано је укупно 56 саобраћајних незгода, што је у односу на исти период прошле године више за 12 одсто, рекао је данас начелник Сектора полиције у Полицијској управи Зворник Владан Василић.
Зворник - улице - Фото: РТРС
Зворник - улицеФото: РТРС

Василић је на конференцији за новинаре у Зворнику изјавио да је у посматраном периоду било 17 саобраћајних незгода са повријеђеним лицима, што је мање за 10 одсто него у августу прошле године, док саобраћајних незгода са погинулим лицима није било, за разлику од прошле године у августу, када су погинула два лица.

"У августу су контролисана 2.562 возача и возила и том приликом евидентирано 2.217 прекршаја, због чега је издато 2.113 прекршајних налога, што је више за 104 одсто у односу на упоредни период", навео је Василић.

Он је додао да је у августу из саобраћаја искључено 108 возача, што је за 20 одсто више у односу на август прошле године, док је због вожње под дејством алкохола искључено 85 возача или за 28 одсто више у односу на посматрани период.

Начелник Сектора крим-полиције Младен Савић истакао је да су у августу у области криминалитета евидентирана 72 кривична дјела, што је мање за пет кривичних дјела у односу на август прошле године.

Према његовим ријечима, од укупног броја евидентираних кривичних дјела, 64 су из области општег криминалитета, три из области привредног криминалитета, једно из области употребе опојних дрога и четири против безбједности јавног саобраћаја.

Он је нагласио да је због извршења ових кривичних дјела, којима је причињена материјална штета у износу од око 158.000 КМ, надлежним тужилаштвима поднесено 67 извјештаја против 64 лица.

Начелник Полицијске управе Зворник Горан Абазовић напоменуо је да је стање безбједности на подручју ове управе стабилно и задовољавајуће, а у неким сегментима добро.

Абазовић је подсјетио да су припадници Полицијске управе Зворник у августу учествовали у реализацији низа акција републичког, регионалног и локалног карактера, те редовног, ванредног и посебног обезбјеђења, као и вршења редовних задатака.

"Све ове послове припадници Полицијске управе Зворник су изузетно, професионално и у складу са Законом извршавали, тако да није било инцидентних ситуација", додао је Абазовић.

Извор: СРНА