latinica  ћирилица
15/09/2017 |  13:19 ⇒ 17:32 | Аутор: РТРС

Лукач: Говедарица дезертер - СДС води у пропаст

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас у Бањалуци да је предсједник СДС-а Вукота Говедарица дезертер и позвао све часне борце који су стварали Републику Српску да траже његову оставку.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Лукач је оцијенио да је жалосно што СДС, који је на почетку посљедњег рата био свесрпски покрет, данас води дезертер који такву функцију не заслужује и који партију води у потпуну пропаст.

"Говедарица је када је довољно одрастао и постао мушкарац, или је барем требало да буде такав, те постане припадник славне Војске Републике Српске, подвио реп и побјегао у Србију. Када је било бомбардовање Србије онда је побјегао у Српску", рекао је Лукач новинарима упитан да прокоментарише захтјев опозиције да поднесе оставку на финкцију министра унутрашњих послова.

Он је нагласио да свака влада у свијету има нека правила у одређеним ситуацијама.

"На примјер. Влада САД има правило да не преговара са терористима, а ја кажем да као члан наше Владе не преговарам са дезертером. Нажалост, под одређеним околностима Говедарица се нашао да води СДС у коме има много часних бораца Војске Републике Српске који су својом крвљу стварали ову нашу Републику", додао је Лукач.

Извор: СРНА