latinica  ћирилица
15/09/2017 |  10:51 | Аутор: РТРС

"Уложена знатна средства у Козарској Дубици"

Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске уложило је знатна финансијска средства за обнову жупне цркве Узвишења Светог Крижа у Козарској Дубици, као и у обнову стамбених јединица и неопходну инфраструктуру, рекла је савјетник министра за избјеглице и расељена лица Марија Рапо.
Козарска Дубица - Фото: РТРС
Козарска ДубицаФото: РТРС

Рапо је истакла да је ресорно министарство ове активности у протеклих неколико година реализовало како би се повратницима створили бољи услови за живот.

Према њеним ријечима, улагање у обнову жупне цркве нарочито је важно јер је је искуство показало да се много више људи враћа у мјеста гдје су обновљени вјерски објекти, саопштено је из Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске.

Рапо, која је јуче у жупној цркви у Козарској Дубици присуствовала прослави светковине Узвишења Светог Крижа, у обраћању вјерницима и гостима изразила је задовољство што види начелнике Козарске и Хрватске Дубице да поводом лијепог догађаја сједе заједно и друже се.

Она је навела да се, док је била посланик у хрватском Сабору, истински залагала да се отвори прелаз између ове двије сусједне општине, што је и уродило плодом и послало позитивну поруку заједништва свима.

Светковини у Козарској Дубици присуствовали су начелници општина Хрватска Дубица Ружица Карагић и Козарска Дубица Раденко Рељић, као и кум цркве Ивица Кондановић.

Извор: СРНА