latinica  ћирилица
15/09/2017 |  09:08 ⇒ 09:26 | Аутор: РТРС

Сеул испалио два пројектила, одговор на провокације Пјонгјанга

Војска Јужне Кореје испалила је два балистичка пројектила "Хјунмо-2" као одговор на посљедњу провокацију из Пјонгјанга, саопштено је из Министарства одбране у Сеулу.
Сеул испалио два пројектила - Фото: Screenshot/YouTube
Сеул испалио два пројектилаФото: Screenshot/YouTube


Новинска агенција "Јонхап" је пренијела да је јужнокорејска војска испалила пројектиле само шест минута након што је Пјонгјанг извршио посљедњи ракетни тест.

У саопштењу Министарства одбране наводи се да је један пројектил након 250 километара погодио мету у јапанском мору, док је испаљивање другог пројектила било неуспјешно.

Из Министарства наводе да су пројектили испаљени док је ракета из Сјеверне Кореје још била у ваздуху, што показује да Сеул може брзо да одговори на провокације из Пјонгјанга, преноси ТАСС.

Сјеверна Кореја је рано јутрос испалила пројектил који је поново прелетио преко јапанског острва Хокаидо и пао на око 2.200 километара од рта Еримо.

Од 1998. године, шест пута се догодило да сјевернокорејски пројектили или њихови дијелови прелете преко територије Јапана.

Према извјештајима јужнокорејске војске, пројектил је лансиран из подручја Пјонгјанга, остварио је домет од 3.700 километара и висину од 770 километара.

Извор: Срна