latinica  ћирилица
15/09/2017 |  07:38 ⇒ 09:52 | Аутор: РТРС

Обиљежавање Дана несталих и погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату

У организацији Одбора Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова у Бањалуци ће данас бити обиљежен Дан несталих и погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске.
Дан несталих - обиљежавање (Архив) - Фото: РТРС
Дан несталих - обиљежавање (Архив)Фото: РТРС

Обиљежавању ће присуствовати предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић и делегација Народне скупштине Републике Српске коју ће чинити потпредсједник парламента Ненад Стевандић и народни посланици Владо Глигорић и Недељко Милаковић.

Програмом обиљежавања у 9.30 часова у Храму Христа Спаситеља биће служен парастос погинулим и убијеним борцима и цивилима у одбрамбено-отаџбинском рату, саопштено је из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

У 10.15 часова предвиђено је полагање вијенаца код споменика погинулим борцима на гробљу Свети Пантелија, гдје ће пошту одати и Цвијановићева, а у 11.00 часова код Спомен-костурнице на Новом гробљу.

Обраћање званичника предвиђено је у 11.15 часова, а у 11.35 часова полагање цвијећа код споменика "12 беба" на Новом гробљу. Промоција књиге "Не заборави, вољена земљо" биће одржана у 12.30 часова у Културном центру Бански двор.

Извор: СРНА