latinica  ћирилица
14/09/2017 |  14:00 ⇒ 16:35 | Аутор: РТРС

Влада Српске најоштрије осудила покушај узурпације институција Српске

Влада Републике Српске најоштрије је осудила покушај узурпације институција Републике Српске од појединих опозиционих парламентарних партија с намјером да се паралише парламентарна активност и потпуно онемогући рад Народне скупштине Српске.
Влада Републике Српске  (Фото:vlada.rs) -
Влада Републике Српске (Фото:vlada.rs)

На данашњој сједници Влада је осудила и сматра потпуно непримјереним вербалне нападе, провокације и увреде појединих опозиционих народних посланика упућених припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске

Такође, Влада Српске сматра потпуно неприхватљивим поступке појединих опозиоционих народних посланика који су ометали представнике медија у вршењу њихових законом дефинисаних радних задатака у оквиру парламента Српске.

У закључцима са данашње сједнице наводи се да Влада изражава пуну подршку активностима руководства Народне скупштине Републике Српске на стварању услова за несметан рад највишег законодавног органа Републике.

"Влада Републике Српске и све институције система наставиће да у пуном капацитиету обављају своје послове и извршавају Уставом и законима прописане надлежности и обавезе радећи у интересу грађана Републике Српске и друштва у цјелини", поручили су из Владе Српске.

Извор: СРНА