latinica  ћирилица
14/09/2017 |  11:35 ⇒ 15:02 | Аутор: РТРС

Богдановић: Знамо како против Руса

Остварили смо први циљ који смо зацртали на припремама, упркос повредама стигли смо до полуфинала и срећни смо, каже Богдан Богдановић.

Српски репрезентативци Богдан Богдановић и Милан Мачван поносни су због пласмана у полуфинале Првенства Европе у Истанбулу, али су истакли да не желе да се зауставе на томе уочи борбе за медаљу и меча са Русијом.

Србија је побједом над Италијом 83:67 изборила пласман у полуфинале Евробаскета, четврто у низу на великим такмичењима.

- Остварили смо први циљ који смо зацртали на припремама, упркос повредама стигли смо до полуфинала и срећни смо. Честитам саиграчима, добили смо још једно четвртфинале великог такмичења, што показује вјеру и заједништво који красе ову генерацију - рекао је Богдановић.

Ас Сакраменто Кингса подсјетио је да изабраници Александра Ђорђевића увијек играју праву тимску кошарку, па је тако било и против Азура.

- Имали смо спреман план за моје брзо ослобађање од лопте ако ме буду удвајали. У почетку смо направили пар грешака док се нисмо навикли на њихову одбрану, а онда смо дали пар лаких кошева и све се отворило" - навео је Богдановић, додавши да је промашивао, али да му је драго што је преломио меч када је било најбитније.

За финале са Русима!

Богдановић, пред дуел са Русијом која је славила у групној фази у међусобнном сусрету, увјерен је да српска селекција може још боље да игра.

- У полуфиналу слиједи други сусрет са Русијом на овом турниру, знамо их из групе, знамо их из припремног периода. Изгубили смо, што је само мотив више да их сада савладамо. То је борба за медаљу, знамо како се то игра - каже Богдан.

Капитен Милан Мачван оцијенио је да су "орлови" доминирали против Италијана и да је самокритика била оправдана послеиј утакмице са Мађарском.

Мачван наглашава да је до сада обављен лавовски дио посла, али да ту није крај.

- Сада идемо у полуфинале да се "побијемо" са Русима. Добили су нас у групи и биће јако тешка утакмица. Играју јако и чврсто, предвођени Шведом који игра невјероватно. Будите сигурни да ћемо дати све од себе. Нисмо дошли до полуфинала да се предамо. Мислим да ова екипа може још доста - закључио је Мачван.

Полуфинале између Србије и Русије игра се сутра од 20.30 у истанбулској дворани Синан Ердем.

Извор: Новости