latinica  ћирилица
13/09/2017 |  21:05 | Аутор: РТРС

Бореновић: Покушаћемо да оспоримо усвојене акте

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Бранислав Бореновић изјавио је у Бањалуци да ће опозиција у складу са Уставом и законима покушати да у надлежним институцијама оспори акте које је вечерас усвојио парламент на, како тврди, "нелегалној сједници".
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

- Од данас више неће бити ништа исто. Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић је обмануо Скупштину и народ, рекавши да нико физички ништа не смије урадити против посланика и са генералним секретаром Марком Аћићем показао је право лице - рекао је Бореновић вечерас новинарима у холу Народне скупштине, након завршетка скупштинске сједнице и додао да опозиција неће ноћити у парламенту.

Он каже да је опозиција одлучила да истраје и сачува највишу законодавну институцију и да тражи да Чубриловић и Аћић оду са функција уколико се жели заједнички рад у парламенту.

Бореновић каже да ће опозиција разговарати са грађанима, држати парламентарне часове и указивати на, како тврди, "криминалне активности владајуће коалиције у Српској".

- Овдје је данас било много притисака, пријетњи и покушаја физичких обрачуна. Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач је вербално и скоро физички насрнуо на нашег посланика Адама Шукала, што је недопустиво - каже Бореновић.

Шукало је најавио да ће код надлежног тужиоца сутра поднијети пријаву против Лукача, због вербалних пријетњи.

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица сматра је да "режим у Српској и репресија морају престати".

У Бањалуци је вечерас окончана редовна сједница Народне скупштине, којој није присуствовала опозиција.

Извор: СРНА