latinica  ћирилица
13/09/2017 |  18:35 ⇒ 18:52 | Аутор: РТРС

Предсједништво БиХ прихватило уговор о оснивању Транспортне заједнице

Предсједништво БиХ прихватилио је данас Уговор о оснивању Транспортне заједнице ЕУ и страна потписница из југоисточне Европе.
Предсједништво БиХ - Фото: СРНА
Предсједништво БиХФото: СРНА

Предсједништво БиХ закључило је да ће координацију у вези са учешћем БиХ у оквиру Транспортне заједнице, те заузимање ставова и представљање договорити надлежна министарства Савјета министара, Владе Републике Српске и Владе Федерације БиХ /ФБиХ/, у складу са уставним надлежностима и одредбама које произилазе из Уговора о Транспортној заједници.

Предсједништво БиХ примило је к знању извјештај Савјета министара о активностима у оквиру процеса европских интеграција БиХ, посебно узимајући у обзир извршене и преостале обавезе у вези са припремом одговора на Упитник Европске комисије.

Задужен је Савјет министара да, у сарадњи са владама Републике Српске, ФБиХ, кантона и Брчко дистрикта предузме све неопходне активности с циљем што хитнијег достављања одговора из тачке један Упитника Европске комисије, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Предсједништво БиХ је на данашњој сједници примило к знању финансијске извјештаје Централне банке БиХ на дан 30. јуни.

Донесене су одлуке којима се одобрава закључивање меморандума о разумијевању између Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Министарства пољопривреде и руралног развоја Црне Горе о сарадњи у области пољопривреде и руралног развоја, те споразума о пројекту техничке сарадње "Јачање капацитета за управљање и смањење ризика од катастрофе и увођење пракси прилагођавања климатским промјенама у сектору пољопривреде на западном Балкану".

Предсједништво БиХ дало је одобрење за закључивање меморандума о разумијевању о научној и технолошкој сарадњи између Министарства цивилних послова БиХ и Министарства науке и технологије Пакистан, као и извршног програма културне сарадње између Министарства цивилних послова БиХ и Министарства културе Кине за период 2018 - 2021. година.

Извор: СРНА