latinica  ћирилица
13/09/2017 |  16:40 | Аутор: РТРС

Павић: Опозиција инструментализована од некога споља

Аналитичар Александар Павић оцијенио је да понашање опозиције у парламенту Републике Српске иде на руку онима који би жељели да дође до парализе институција Српске.
Александар Павић - Фото: СРНА
Александар ПавићФото: СРНА

"То делује као покушај блокирања институција на један ванинституционалан начин", рекао је Павић Срни, подсјећајући на раније најаве опозиције да ће покушавати да блокирају Владу Српске.

У вријеме када се појачавају притисци на Републику Српску, каже Павић, ово дјелује као дио тог притиска, гдје је опозиција "инструментализована од некога споља, од истих људи којима Српска смета све време од потписивања Дејтонског споразума до данас".

Павић каже да свако у Републици Српској, па и опозиција, треба да буду свјесни тога да ће, уколико се једном обесмисле државне инстутиције, послије бити јако тешко поново узети контролу над њима.

"Већ имамо то искуство из времена /некадашњег високог представника у БиХ Педија/ Ешдауна и других високих представника и не сме да се дозволи могућност да дође до парализе, тако да неки страни фактор арбитрира. А управо ово иде на руку онима који би желели да дође до парализе институција Републике Српске", рекао је Павић.

Извор: Срна