latinica  ћирилица
13/09/2017 |  14:56 | Аутор: РТРС

Мајкић: Хаотичан извјештај Агенције за надзор над тржиштем

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић критиковала је информацију о активностима Агенције за надзор над тржиштем БиХ, коју је овом дому доставила Заједничка комисија за економске реформе и развој, оцијенивши да добијени материјал "осликава сав јад и хаос у којем се налазимо".
Душанка Мајкић - Фото: РТРС
Душанка МајкићФото: РТРС

"Ријеч је о неодговорности Савјета министара и надлежне институције", истакла је Мајкићева, изразивши незадовољство што сједници не присуствује директор Агенције Александар Голијанин, већ његов замјеник Дражен Приморац.

Мајкићева је навела да је, након замјерки на раније достављене информације, ово трећи материјал који је припремила Агенција за надзор над тржиштем.

"Ово је врхунац. Информација је на повећаном броју страна, лоше ископирана, нерепрезентативна, срамотна за парламент. Агенција која хоће да представи да им треба новац, послала је недовршен и непримјерен материјал у парламент", истакла је Мајкићева и додала да би у земљи која држи до себе такви руководиоци били смијењени.

Она је замјерила Колегијуму што није задржао минимум критичности када су у питању документи који долазе у парламент.

"О овоме не вриједи уопште говорити. Треба тражити да агенција пошаље нови материјал и да након тога Комисија за економске реформе заузме став, па тек онда да се расправља у парламенту и заузимају ставови шта треба урадити како би се ова агенција довела у ред", закључила је Мајкићева.

Незадовољство информацијом изразио је из посланик БПС-а Заим Бацковић, истичући да из добијеног материјала није могао да дође до суштине, а то би требало да буде заштита потрошача.

Прије посланичке расправе, електронску презентацију информације Агенције за надзор над тржиштем БиХ одржао је замјеник директора агенције Дражен Приморац.

Извор: Срна