latinica  ћирилица
13/09/2017 |  10:44 ⇒ 12:28 | Аутор: РТРС

Поново блокиран рад Народне скупштине Републике Српске (ФОТО)

Посланици опозиције поново су блокирали рад Народне скупштине Републике Српске након што су, након Колегијума Парлмента, поново заузели простор, на којем сједи предсједништво Парламента.
Опозиција прес - Фото: РТРС
Опозиција пресФото: РТРС

Поводом најновијих дешавања, предсједник НСРС, Недељко Чубриловић, на ванредној конференцији за новинаре, рекао је да ће сједница Парламента бити настављена када се за то створе услови, као и да ће страке позиције о томе заузети став.

Претходно је одржан Колегијум НСРС. Пред почетак засиједања Колегијума, опозиција је упутила три услова које би требало испунити како би се наставило ово скупштинско засиједање.

Први услов је да се у дневни ред сједнице НСРС уврсти Консолидовани ревизорски извештај о извршењу буџета Српске за 2016. године који је Одбор за финансије скинуо са дневног реда.

Други је да Влада достави одговор на сва постављена посланичка питања, а трећи захтјев се односи на објављивање свих усвојених одлука у Службеном гласнику Републике Српске које до сада нису објављене, међу којима је и одлука о расписивању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ.

 

Колегијум НСРС

Колегијум НСРС

Колегијум НСРС

Колегијум НСРС